A Szerző Blogja Pénzügyi És Üzleti

Az I-9 jogosultság ellenőrzéséhez használható dokumentumok


Minden új bérlőnek igazolnia kell, hogy jogosultak-e az Egyesült Államokban jogszerűen dolgozni. Ez az ellenőrzési folyamat tartalmazza az I-9. A munkavállaló a jogosultságot dokumentálja és ellenőrzi. Ezután a munkáltató felülvizsgálja a dokumentumokat, és igazolja, hogy elfogadhatóak. Az I-9. Űrlap kitöltésének folyamata két lépésben történik:

1. lépés: A munkavállaló befejezi az 1. szakaszt, amely igazolja a bemutatott dokumentumokat, és

2. lépés - A munkáltató ellenőrzi a dokumentumokat.

Olvassa tovább az alábbiakban, hogy hol találja meg az I-9 űrlapokat.

Elfogadható dokumentumok kritériumai

Az Egyesült Államok Vám- és Bevándorlási Szolgálata (USCIS) felsorolja azokat a dokumentumokat, amelyek a személyazonosság és a munka engedélyezésének igazolásaként elfogadhatók.

Az elfogadható dokumentumoknak mind az (1) személyazonosságát, mind a (2) a munkavállalási engedélyt kell megállapítaniuk. Néhány dokumentum mindkettőt megállapítja; ezek az iratok az A. listában vannak. ezek a dokumentumok a B. listában vannak. ezek a dokumentumok a C. listában találhatók.

A munkáltató az A. listából egy dokumentumot fogadhat el. Ha nem szerepel az „A” lista, akkor a munkavállalónak a B listáról és a C listából egy dokumentumot kell benyújtania, hogy azonosítsa a személyazonosságot és a munkaképességet.

Az I-9 formanyomtatvány nem követeli meg, hogy a munkavállaló biztosítson szociális biztonsági számot, és nem igényel fényképeket az identitás (B lista) dokumentumokban.

Sorolja fel az A dokumentumokat

A személyazonosságot és a jogosultságot megállapító dokumentumok:

  • Amerikai útlevél vagy az Egyesült Államok útlevélkártyája
  • Állandó tartózkodási kártya vagy idegen nyilvántartásba vételi kártya („zöld kártya”) (I-551. Forma)
  • Ideiglenes I-551 bélyegzővel vagy ideiglenes I-551-es nyomtatott jelöléssel ellátott külföldi útlevél géppel olvasható bevándorló vízummal
  • Abban az esetben, ha egy nem-imigrant külföldön jogában áll egy adott munkáltatónál dolgozni, az idegen útlevél, amelynek az I-94. Formanyomtatványa vagy az I-94A. mivel a jóváhagyási idő még nem járt le, és a javasolt foglalkoztatás nem ütközik az űrlapon azonosított korlátozásokkal vagy korlátozásokkal

  • A Mikronéziai Szövetségi Államok (Mikronézia) vagy a Marshall-szigeteki Köztársaság (RMI) útlevele, az I-94. Vagy az I-94A.

B lista dokumentumok

A személyazonosságot megállapító dokumentumok (a C listájú dokumentummal együtt kell használni):

  • Vezetői engedély vagy személyi igazolvány, amelyet az Egyesült Államok vagy az Egyesült Államok külföldi tulajdonosa bocsát ki, feltéve, hogy tartalmaz egy fényképet vagy információt, például nevet, születési dátumot, nemet, magasságot, szemszínt és címet
  • Szövetségi, állami vagy önkormányzati szervek vagy szervezetek által kiállított személyi igazolvány, feltéve, hogy tartalmaz egy fényképet vagy információt, például nevet, születési dátumot, nemet, magasságot, szemszínt és címet
  • Iskolaazonosító fényképpel
  • A szavazó regisztrációs kártyája
  • Amerikai katonai kártya vagy tervrajz
  • Katonai függő személyi igazolvány

  • USA parti őrség kereskedői tengeri kártya
  • Amerikai indián törzsi dokumentum
  • A kanadai kormány által kiadott vezetői engedély
  • 18 éven aluli személyek számára, akik nem tudnak a fent felsorolt ​​dokumentumot bemutatni: iskolai feljegyzést vagy jelentési kártyát; klinika, orvos vagy kórházi nyilvántartás; napközi vagy óvodai rekord.

C lista dokumentumok

A munkavállalási engedélyt létrehozó dokumentumok (a B listáról származó dokumentummal kell használni):

  • A társadalombiztosítási számlaszám kártya, amely nem azon fajta, amelyen a kártya kibocsátása nem engedélyezi az Egyesült Államokban történő munkavégzést.
  • A Stae Tanszék által kibocsátott külföldön született anyakönyvi kivonat (FS-545 nyomtatvány)
  • Az Állami Minisztérium által kiadott születési jelentés igazolása (DS-1350 nyomtatvány)
  • Az USA államának, megyei, önkormányzati hatóságának vagy területének a hivatalos pecsétje által kibocsátott születési anyakönyvi kivonat eredeti vagy hiteles másolata
  • Amerikai indián törzsi dokumentum
  • Amerikai állampolgári azonosító kártya (I-197. Nyomtatvány)

  • Az Amerikai Egyesült Államokban lakóhellyel rendelkező személy azonosító kártya (I-179. Forma)
  • A Belbiztonsági Minisztérium által kiadott foglalkoztatási engedélyezési dokumentum

További információk az I-9-es űrlapok dokumentumaiért

  • Valamennyi, a munkavállalói munkavégzés ellenőrzésére használt dokumentumnak eredetinek kell lennie. A dokumentumok másolatai nem elfogadhatók. Ha nem biztos abban, hogy egy dokumentum eredeti, keressen egy vízjelet vagy pecsétet.
  • A munkavállalói dokumentumokról másolatokat készíthet, de biztonságos helyen kell tartania őket, hogy megvédje a munkavállalók magánéletét, és az összes alkalmazottnak másolatot kell készítenie, nem csak néhány számára.
  • Nem kérhet bizonyos dokumentumokat, vagy bizonyos dokumentumokat preferálhat. Minden lista minden dokumentumot egyformán elfogadható.

Hogyan kaphatok I-9 űrlapokat

Mielőtt felveszi az első alkalmazottját, győződjön meg róla, hogy van-e I-9 formanyomtatványa. Az űrlap több változatát is használhatja:

  • Az USCIS rendelkezik egy asztali widgetrel, amely lehetővé teszi az I-9 űrlap kitöltését a számítógép asztaláról.
  • Használhatja az I-9 űrlap papíralapú változatát. Ez a verzió nem tölthető ki, és ki kell nyomtatni.
  • Lehet, hogy az I-9 formanyomtatvány papíralapú változatát megtalálja az irodai áruházban.


Videó A Szerző: Microsoft Windows 10 - Hálózati Megosztás | ITFroccs.hu

Kapcsolódó Cikkek:

✔ - Mi a törvényes alkalmazott?

✔ - A Coinsurance elkerülése érdekében elfogadott érték opció

✔ - Válassza ki a Voice Warehouse Systems-t


Hasznos? Ossza Meg Ezt A Barátaiddal!