A Szerző Blogja Pénzügyi És Üzleti

Kanada Startup Visa (Kanada vállalkozói vízum)

Egy olyan vízumprogram, amely különösen azokra a vállalkozókra vonatkozik, akik Kanadába akarnak jönni


Ön vállalkozó, aki Kanadába szeretne jönni és üzletet indítani?

Akkor Kanadában a Startup Visa program a vállalkozók számára a módja ennek.

A program célja, hogy dinamikus vállalkozókat vonzzon a világ minden tájáról, behozza őket Kanadába, és megadja nekik a szükséges támogatást (beleértve a finanszírozást is), hogy olyan vállalkozásokat hozzon létre, amelyek globális szinten versenyezhetnek, és munkát biztosíthatnak a kanadai emberek számára.

A Startup Visa programra jogosult vállalkozók gyors nyomon követésre kerülnek; A cél a sikeres pályázók törlése Kanadába való belépéshez néhány héten belül. A kanadai vállalkozói vízum pedig állandó lakóhellyel rendelkezik, ami az állampolgársághoz vezethet.

Habár úgy gondolták, hogy a high-tech szektor vállalkozói, mint például a szilícium-völgy vállalkozók, akik nem tudtak rezidens státuszt kapni az Egyesült Államokban, különösen érdekeltek a kanadai Startup Visa programban, a világ minden tájáról származó potenciális vállalkozókat ösztönzik alkalmazni.

Hogyan működik a program

Ha ezt a programot szeretné Kanadába bevándorolni, szüksége van egy kanadai kockázatitőke-alapra, angyal-befektetői csoportra vagy üzleti inkubátorra, amely hajlandó befektetni az új üzletébe.

A kanadai kockázatitőke-alapnak, az angyal befektetői csoportnak vagy az üzleti inkubátornak olyannak kell lennie, amelyet a kanadai kormány a vállalkozó indítási vízum programban való részvételre kijelölt. Itt találhat kijelölt angyal befektetői csoportokat és / vagy kockázatitőke-alapokat.

Tehát az első lépés az, hogy meggyőzze az egyik kijelölt csoportot vagy alapot, hogy üzleti ötletét érdemes befektetni. A fogás azt jelenti, hogy a különböző csoportok vagy alapok különböző alkalmazási folyamatokkal rendelkeznek ennek érdekében, ezért kapcsolatba kell lépnie a kockázatitőke-alapokkal vagy angyalbefektetői csoportokkal, amelyekkel az ötletedet közvetlenül bemutatod, hogy megtudd, milyen dokumentumokra van szükséged, és mit kell tegye, hogy bemutassa nekik üzleti ötletét. Néhány csoport például egy teljesen kidolgozott üzleti tervet igényel, míg mások nem.

Jó ötlet, hogy egy kis időt töltsön a listán szereplő különböző csoportok kutatása során, mivel különböző kockázati tőkealapok, üzleti inkubátorok és angyalbefektetői csoportok különböző célokkal rendelkeznek, és gyakran inkább bizonyos típusú vállalkozásokba fektetnek be. Kezdje a honlapjuk látogatását. Lehet, hogy megtalálhatja a pályázati folyamat körvonalát, amelyet követnie kell ahhoz, hogy bemutassa az ötletüket a honlapján is.

Ha a befektető, az üzleti inkubátor vagy az angyalbefektetői csoport úgy dönt, hogy támogatja az üzleti ötletét, akkor Ön egy támogatási levelet nyújt Önnek és elküldi a kitöltött kötelezettségvállalási igazolást közvetlenül a Bevándorlási, Menekültügyi és Állampolgársági Kanada (IRCC) részére. A kötelezettségvállalási tanúsítvány az Ön és a befektetési szervezet közötti kötelezettségvállalás vonatkozó részleteit tartalmazza.

Több szervezet támogatását is kaphatod, amit szindikációnak hívunk. Ebben az esetben az Önöket támogató szervezetek összegyűlnek és biztosítják a bevándorlási menekülteket és az állampolgárságot (IRCC) egyetlen kötelezettségvállalási igazolással, és kap egy támogatási levelet.

Miután megkapta a támogatási levelet, készen állsz arra, hogy jelentkezzen be egy induló vízumra, feltéve, hogy megfelelsz a többi képesítésnek. A kanadai vállalkozó indítási vízumra nem lehet támogatási levél nélkül pályázni.

Ön jogosult a kanadai vállalkozói vízumra?

Ahhoz, hogy egy kanadai vállalkozó indítási vízumhoz jusson:

1) Bizonyítsuk be, hogy az üzleti ötletet egy kijelölt befektető szervezet támogatja.

A részleteket lásd a jelen cikk fenti fejezetében. A szükséges bizonyíték az egyik kijelölt csoport támogatási levél, amely azt mondja, hogy finanszírozni fogja üzleti ötletét.

Legalább 200 000 dolláros befektetést kell biztosítani, ha a beruházás egy kijelölt kanadai kockázatitőke-alapból és / vagy 75 000 dolláros minimális befektetésből származik, ha a beruházás egy kijelölt kanadai angyal-befektetői csoportból származik. Ha Ön egy kanadai üzleti inkubátor programba fogadja el, nem kell biztosítani az új üzletbe történő befektetést.

2) Megfelel a nyelvi követelményeknek.

Képesnek kell lennie kommunikálni és dolgozni angolul, franciául vagy mindkettővel. Ne feledje, hogy be kell nyújtania a bevándorlási, menekültügyi és állampolgársági Kanada nyelvtudását. Ez azt jelenti, hogy a bevándorlási menekültek és Kanada állampolgársága (IRCC) által jóváhagyott ügynökségtől nyelvi tesztet kell készítenie, és a beszéd, olvasás, hallgatás és írás során angol vagy francia nyelven kell kielégítenie a kanadai nyelvi benchmark 5 minimális szintjét. Miután megtette a megfelelő nyelvi tesztet, ezen az oldalon olyan térképek találhatók, amelyek segítségével meghatározhatja a kanadai nyelvi referenciaszintet.

3) Bizonyítsuk be, hogy a vállalkozás megfelel a tulajdonosi követelményeknek.

Míg a kanadai vállalkozói vízumra jelentkezésekor legfeljebb öt ember lehet egyetlen vállalkozás tulajdonosa,

  • Minden pályázónak a szavazati jogok legalább 10% -ának rendelkeznie kell a vállalkozásban,és
  • A kijelölt szervezetnek és a pályázóknak közösen kell tartaniuktöbb a szavazati jogok 50 százaléka.

4) elegendő elszámolási alap.

Ez azt jelenti, hogy képesnek kell lennie bizonyítani, hogy elég pénzed van ahhoz, hogy Kanadába jöttél, hogy támogassa magát és családját, mivel a kanadai kormány nem nyújt pénzügyi támogatást az induló vízum bevándorlóknak.

Ha megnézzük a szükséges pénzösszegeket (az „elégséges elszámolási alapok alatt” ezen az oldalon), akkor látni fogod, hogy a családtagok nagyságától függ, hogy mennyi pénzt kell fizetned a családod támogatására.

A kanadai kormány azonban azt javasolja, hogy minél több pénzt juttasson el, amikor eljön - a vállalkozások nem csinálnak pénzt egy éjszaka alatt, és pénzt kell igénybe venniük ahhoz, hogy időközben megtalálják a lakóhelyet és fizessék a családja életköltségeit.

Ne feledje, hogy amikor Kanadába jössz meg kell mondania egy kanadai tisztviselőnek, ha megérkezik, ha több mint 10 000 dollárt szállít. Ha te vagy, és nem mondod el egy tisztnek, akkor bírságot szabhatsz, és a pénzeszközeit lefoglalhatja.

Az alkalmazás folyamata

Ha teljesíti ezeket a követelményeket, készen áll az alkalmazásra. Íme az alkalmazás folyamatának részletei.

Miután befejezte a pályázati folyamatot, és elküldte azt, akkor azt teljes körűnek kell tekinteni, vagy feldolgozás nélkül vagy feldolgozás nélkül visszaküldjük Önnek, ha hiányos.

Miután a kitöltött kérelmet feldolgozásra elfogadta, a Bevándorlási, Menekültügyi és Állampolgársági Kanada (IRCC) központosított beviteli irodája felveszi Önnel a kapcsolatot, és elmondja, mit kell tennie. A Kanadába történő bevándorlás iránti kérelem feldolgozása során bekövetkező eseményekről és azokról további információkért látogasson el az IRCC-be Az alkalmazás után: következő lépések.

Remélhetőleg ebben az időpontban ideje lesz felkészülni az új életre Kanadában. Készülj fel az érkezésedre, és elmagyarázza, mi fog történni, amikor először megérkezsz ide.

Ne feledje, hogy a kanadai kormány nagyra értékeli, hogy vállalkozóvá válás kockázatos vállalkozásnak számít - ha a vállalkozás sikertelen, az állandó tartózkodási helyét nem érinti.


Videó A Szerző:

Kapcsolódó Cikkek:

✔ - A Multi-Level Marketing (MLM) és a Network Marketing Legal?

✔ - Make Money Online-val Affiliate Marketing

✔ - 5 Tegye és ne tegye meg a liftét


Hasznos? Ossza Meg Ezt A Barátaiddal!